Dakopbouw plat dak

Een dakopbouw plat dak of optopping is het plaatsen van een extra verdieping bovenop uw huidige woning of garage. Met een opbouw op uw dak creërt u serieuze voordelen. Bijvoorbeeld; een dakopbouw kan een behoorlijke meerwaarde creëren voor een hogere woningwaarde, plus een nieuwe bouwlaag voegt veel extra woonruimte toe. Dit maakt het de investering meestal al waard, de meeste woningeigenaren kiezen daarom vaak voor onderstaande opties.

dakopbouw plat dak

 

Een dakopbouw geeft extra ruimte

Er zijn verschillende stijlen dakopbouw die uw woning groter en mooier kunnen maken. Belangrijk is om te kiezen voor een stijl die uw woning een geheel maakt, dit zorgt voor een mooie uitstraling plus het maakt het haast onzichtbaar te zien dat de extra verdieping op uw woning pas later is geplaatst. Een op maat gemaakte dakopbouw is daarom ideaal, vooral wanneer u te maken heeft met bijzondere afmetingen net zoals bijvoorbeeld met een schuin dak of hellend dak, in tegenstelling tot de vaak standaard afmetingen van een dakopbouw plat dak. Verschillende soorten dakopbouw zijn: 

  • Casco Dakopbouw
  • Houten Dakopbouw
  • Stenen Dakopbouw
  • Prefab Opbouw
  • Dakopbouw Garage
  • En ga zo maar door

Een dakopbouw zorgt voor aanzienlijk meer ruimte in huis, zo verandert de hele zolder gemakkelijk in extra kamers zoals een extra slaapkamer, een extra badkamer of een andere nieuwe ruimte. Een dakopbouw schuin dak zorgt er tevens voor dat een eerst onbruikbare ruimte, na zo'n dakopbouw veel meer mogelijkheden biedt. 

 

Het realiseren van een dakopbouw op een plat dak

Er is een verschil tussen een prefab dakopbouw op het platte dak en een dakopbouw plat dak op maat. Een prefab dakopbouw is een standaard dakopbouw model, die in de fabriek of werkplaats in elkaar gezet wordt. De kosten van prefab modellen laten maken zijn daarom vaak lager in vergelijking met een dakopbouw plat dak op maat. Dit is dan ook heel anders dan een dakopbouw op maat die speciaal voor uw woning wordt ontworpen en op locatie wordt gebouwd. De kosten van een dakopbouw op een plat dak hangen af van de grootte van de opbouw, het materiaal en het soort dakopbouw.

 

Dakopbouw specialist gevonden, nu nog een vergunning nodig

Voor het plaatsen van een dakopbouw klus of optopping is altijd een vergunning plat dak nodig. In de meeste gevallen heeft men het grootste kans op een vergunning wanneer men een duidelijk plan en/of een bouwtekening kan laten zien. Wij verzorgen deze graag voor u en geven u graag advies over de beste manier om een vergunning voor uw dakopbouw te verkrijgen. Krijgt u geen vergunning voor de opbouw op uw woning? Dan is een uitbouw van uw huis of bijvoorbeeld een nieuwe dakkapel wellicht de oplossing. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende manieren om de woning zelf meer woonruimte te creëren, waarin er niet snel verhuist hoeft te worden naar een nieuwe woning. U kunt hierin zelf de keuze maken, wij denken graag met u mee voor de beste oplossing.

 

De beste dakopbouw offertes

Wilt u weten wat de prijs voor uw dakopbouw ongeveer zal zijn? Vraag dan volledig vrijblijvend een offerte aan voor uw dakopbouw plat dak: 

 

Informatie aanvragen over een dakopbouw op een plat dak

 

Of laat u adviseren door een betrouwbare vakman van CIA Bouwbedrijf. Door middel van duidelijke afspraken, duidelijke prijzen, de juiste juridische informatie en proffesionaliteit en vakmanschap, laten wij al uw wensen m.b.t. uw dakopbouw uitkomen. Bekijk ook zeker onze eerdere projecten of neem direct contact met ons op!