Overkapping Aan Huis Oosteinde

Een overkapping aan huis in Oosteinde is de ideale manier om uw woonkamer uit te breiden. Met een dichte overkapping aan huis kunt u ook tijdens de koude winterdagen genieten van het zonnetje zonder kou te vatten. Tegelijkertijd beschut een open tuinoverkapping u in de zomer juist tegen de felle zonnestralen. CIA Bouwbedrijf helpt u graag met het maken van een keuze die geschikt is voor uw woonsituatie.

Overkapping aan huis vergunning

Overkapping aan huis Oosteinde

overkapping aan huis in Oosteinde

Informatie aanvragen
 

Overkapping aan huis vergunning regelen

Voordat u aan de slag gaat met het maken van een overkapping aan huis in Oosteinde, moet u nadenken over vergunningen. Voor een uitbouw aan uw woning heeft u in sommige gevallen namelijk papieren nodig. Ga op de website van uw gemeente na of dit in uw geval ook zo is. Komt u er niet uit? Bespreek dit dan met uw aannemer en bedenk samen een oplossing.
 

Materiaal kiezen voor uw overkapping aan huis in Oosteinde

Natuurlijk heeft u eerst een plan nodig voor de bouw van een overkapping aan huis in Oosteinde kan beginnen. Wat voor soort aanbouw hebt u precies voor ogen? Een paar opties:

  • aanbouw veranda van hout;
  • houten overkapping aan huis;
  • kunststof terrasoverkapping;
  • aluminium tuinoverkapping.

Het voordeel van een houten overkapping aan huis is dat hout een klassieke, natuurlijke uitstraling heeft en makkelijk bewerkbaar is. Een vaak gekozen houtsoort voor een houten veranda of tuinoverkapping is douglashout. Deze houtsoort is duurzaam en heeft een warme kleur. Daarnaast is er voor het maken van een overkapping aan huis hout nodig dat recht en stabiel is. Douglashout heeft deze twee kwaliteiten en is ook nog eens goed te onderhouden. Kunststof laat veel licht door en is licht van gewicht. Aluminium is zeer weersbestendig en heeft een lange levensduur.

Overkapping in uw tuin
 

Een dichte of open overkapping in uw tuin

Vervolgens is het belangrijk om na te denken over het type overkapping dat u van plan bent te plaatsen. Een losstaande overkapping in de tuin maakt het mogelijk om midden in uw tuin een beschutte en gezellige plek te creƫren. Een overkapping aan huis vast maken stelt u echter in staat uw woonkamer te verlengen. Misschien bent u er al wel over uit dat u een overkapping aan huis maken wel ziet zitten. Maar kiest u voor een open of gesloten overkapping? Een open overkapping zorgt voor een geleidelijke overgang van woning naar tuin en andersom. U behoudt het contact met de natuur, ook als u onder de overkapping zit. Een gesloten constructie zorgt ervoor dat de warmte goed wordt vastgehouden, zodat u in alle seizoenen van uw tuinoverkapping kunt genieten.
 

Vragen over het plaatsen van een overkapping in Oosteinde

Misschien twijfelt u of u een professional in wilt schakelen of dat zelf een overkapping maken aan huis een betere optie is. We begrijpen maar al te goed dat het plaatsen van een overkapping aan huis in Oosteinde een flinke investering is en dat u geen overhaaste beslissingen wilt nemen. Of wellicht vraagt u zich af of een overkapping aan huis bij een tussenwoning ook mogelijk is. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we de mogelijkheden met u bespreken.

Informatie aanvragen