Tuin Overkapping Heemstede | CIA Bouwbedrijf

Een tuin overkapping in Heemstede plaatsen is een goed idee wanneer u optimaal van uw tuin wilt genieten. Of u nu een smalle tuin hebt en op zoek bent naar een kleine overkapping aan huis of als u een grote tuin hebt en een losstaande overkapping zoekt: CIA Bouwbedrijf helpt u graag! Door met u in gesprek te gaan over uw wensen, realiseren we een tuin overkapping in Heemstede waar u trots op bent.
 

Informatie aanvragen

Aluminium of houten overkapping in Heemstede maken

Wanneer u ervoor kiest een moderne overkapping in uw tuin te plaatsen, hebt u veel verschillende mogelijkheden. Allereerst is het belangrijk om naar het materiaal te kijken. Gaat u voor hout of toch voor aluminium? Wij zetten de voor- en nadelen voor u op een rij.

 • uitstraling: waar een houten constructie perfect zal opgaan in de natuurlijke omgeving van uw tuin, heeft een aluminium tuin overkapping in Heemstede een luxe uitstraling;

 • onderhoud: aluminium heeft in vergelijking met hout weinig onderhoud nodig. Waar hout na verloop van tijd verkleurt, behoudt aluminium zijn kleur en zal het materiaal niet roesten;

 • stevigheid: een houten tuin overkapping is relatief zwaar en blijft daardoor gegarandeerd op zijn plek staan. Aluminium is juist een heel licht materiaal, maar is daarnaast ook sterk;

 • duurzaamheid: beide materialen gaan lang mee en zijn daarom zeker duurzaam en milieuvriendelijk te noemen;

 • kosten: waar een aluminium tuin overkapping over het algemeen best duur uit kan vallen, is een houten tuin overkapping voor veel mensen een betaalbaar alternatief.

Tuin Overkapping Heemstede
 

Tuin overkapping: idee├źn voor Heemstede

CIA Bouwbedrijf biedt maatwerk voor iedere tuin. Een tuin overkapping maken kan namelijk op veel verschillende manieren. Een paar van de mogelijkheden die we aanbieden:

 • een moderne overkapping voor uw tuin in Heemstede van aluminium met glazen dak;

 • een open houten overkapping voor de kleine tuin, aan uw huis vast of vrijstaand;

 • ingebouwde verlichting voor de overkapping in uw tuin;

 • een gesloten overkapping in de tuin met glazen schuifdeuren.
   

Tuin Overkapping nabij Heemstede

Regelen van een vergunning voor uw tuin overkapping

Voordat u de keuze maakt om een tuin overkapping in Heemstede te plaatsen, wilt u wel eerst van een de belangrijkste juridische zaken op de hoogte zijn. Is er voor de plaatsing van een overkapping in de tuin een vergunning nodig? Gelukkig is dat meestal niet het geval. Toch zijn er enkele uitzonderingen. Wanneer uw overkapping groter is dan 30m2 of meer dan de helft van het tuinoppervlak beslaat, moet u wel een vergunning aanvragen. CIA Bouwbedrijf helpt u in deze gevallen graag met alle juridische rompslomp, zodat u binnen de kortste keren geniet van uw eigen overkapping in Heemstede. Neem gerust contact met ons op om uw vraag te stellen of een gesprek in te plannen!

Informatie aanvragen