Uitbouw

Een uitbouw aan uw woning helpt u om meer ruimte te creëren en veel licht in huis te krijgen. Door uw woning uit te bouwen vergroot u uw leefruimte zonder daarvoor te hoeven verhuizen. CIA adviseert u graag over de mogelijkheden van uitbouwen voor uw woning.
 

Het verschil tussen uitbouw en aanbouw

Hoewel u met zowel een uitbouw als een aanbouw aan huis meer bewegingsvrijheid krijgt, bestaan er belangrijke verschillen tussen de twee:

  • Bij een uitbouw wordt een bestaande ruimte in huis uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan een vergroting van de badkamer met uitbouw douche;
  • Bij een aanbouw wordt een ruimte aan het huis toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan een serre aanbouw. De ruimte is wel gewoon toegankelijk vanuit uw woning.

Informatie aanvragen

 

Aanbouw en uitbouw kosten

U overweegt een uitbouw of aanbouw aan uw woning. Maar wat kost een uitbouw eigenlijk? De kosten van een uitbouw hangen uiteraard af van uw eigen wensen. Hoe groot moet de uitbouw worden en wat voor materiaal wilt u gebruiken? Toch zijn er wel enkele schattingen te maken. De prijs per m2 ligt tussen de €1.300 en €2.700. Dit houdt in dat een uitbouw of aanbouw van 3 bij 3 meter gemiddeld ongeveer €18.000 bedraagt. Neem voor een preciezere prijsindicatie contact met ons op.

Uitbouw Stap 1

Uitbouw openslaande deuren

Uitbouw resultaat

 

Uw woning vergunningsvrij uitbouwen

Voordat u besluit een uitbouw of aanbouw te realiseren, is het handig om te weten of u vergunningen nodig hebt. Voor het maken van een uitbouw of aanbouw is vaak geen vergunning nodig, zolang deze aan bepaalde eisen voldoet. Een uitbouw vergunningsvrij bouwen aan de achterzijde van uw woning kan tot een grens van 4 meter. De ruimte mag niet hoger zijn dan 5 meter en de totale oppervlakte van uw uitbouw mag maximaal 100 m2 zijn. Raadpleeg altijd uw eigen gemeente om op de hoogte te zijn van de laatste reglementen.

 

Een uitbouw met of zonder openslaande deuren

Als u eenmaal weet wat de regels zijn omtrent uitbouwen en aanbouwen, is het tijd om te kiezen wat voor soort uit- of aanbouw u wilt hebben. Een aantal opties:

  • een prefab aanbouw aan de achterkant van uw woning;
  • een uitbouw met openslaande deuren naar de tuin;
  • een erker aan de voorkant van uw huis;
  • de zijkant van uw huis uitbouwen.

Het voordeel van een prefab aanbouw is dat deze makkelijk geplaatst kan worden. Het meeste werk wordt van tevoren gedaan, waardoor er ter plaatse weinig meer hoeft te gebeuren. Dit betekent ook dat een prefab uitbouw of aanbouw in elk seizoen kan worden geplaatst. Daarnaast hebt u de keuze uit een uitbouw met schuifpui of openslaande deuren. Met een schuifpui hebt u een grotere lichtinval. Door een aanbouw met openslaande deuren te laten plaatsen, creëert u een brede opening en een authentieke uitstraling. Daarnaast hebt u uiteraard de keuze uit diverse plekken om uw woning uit te bouwen. Met een erker aan de voorkant haalt u het meeste uit uw woonkamer, terwijl een aanbouw aan de zijkant mogelijkheden biedt voor een kantoor aan huis of een grotere keuken.
 

Uitbouw
 

Een op maat gemaakte aanbouw of uitbouw

Bij CIA bieden we enkel maatwerkoplossingen, zodat uw aanbouw of uitbouw ook echt aansluit bij uw woning en bij uw persoonlijke wensen. We bespreken graag met u de mogelijkheden en creëren zo samen uw eigen droomhuis. Of u nu een serre aanbouw wenst of een uitbouw met openslaande deuren, wij gaan graag voor u aan de slag. Neem gerust contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te maken.

Informatie aanvragen